AMSCG: moguća pojava sitnijih odrona

U nižim predjelima saobraća se po pretežno suvim kolovozima. Na sjeveru zemlje kolovozi mjestimično mokri i klizavi a zabilježene su slabije sniježne padavine. Upozoravamo na povremeno jak vjetar kao i na pojavu sitnijih odrona duž klisura i usjeka. Na svim putevima savjetujemo maksimalno opreznu pažnju i poštovanje pravila saobraćaja.

U vremenskom periodu od 15.11.2017. do 31.03.2018. godine upotreba zimske opreme je obavezna na putevima gdje je to naznačeno saobraćajnom signalizacijom bez obzira na vremenske prilike. Upotreba zimske opreme za sva motorna vozila koja učestvuju u saobraćaju obavezna je na svim putevima ukoliko postoje zimski uslovi na putu.

Na putevima na kojima su u toku radovi na rekonstrukciji ili sanaciji izmijenjen je režim vožnje pa su neophodni dodatna pažnja i strpljenje.
Neprohodni putni pravci Mioska-Semolj-Boan-Trešnjevik.

Na magistralnom putu M-2.3 dionica Cetinje-Budva, na dionici Brajići-Lapčići zbog radova na rekonstrukciji puta dolazi do prekida saobraćaja za sve vrste vozila u terminima od 09:15 do 11:15 i od 14:15 do 15:45 sati. Na snazi je totalna obustava saobraćaja za kamione sa prikolicom i šlepere.

Na magistralnom putu M-2.3 Cetinje-Budva, na dionici Košljun-Zavala zbog radova saobraćaj se obustavlja za sve vrste vozila u terminima od 09:15 do 11:15 i od 14  do 15:45 sati. Van ovih termina saobraćaj se obavlja jednom trakom naizmjenično i regulisan je semaforskom signalizacijom.

Na magistralnom putu M-2.4 dionica Ulcinj-Krute u toku su radovi zbog kojih je privremeno saobraćaj u prekidu za sve vrste vozila u terminima od 09:00 do 12:00 i od 14:30 do 15:30 sati. Mimo vih termina saobraća se jednom tako naizmjenično.

Zbog radova na rekonstukciji magistralnog puta M-2 dionica Petrovac-Podgorica, II faza od raskrsnice sa obilaznicom Golubovci do raskrsnice sa putem za aerodrom promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu izvođenja radova.

Zbog izvođenja minerskih radova na južnom portalu tunela Vežesnik auto puta Bar-Boljare na prvoj sekciji Smokovac-Uvac-Mateševo dolazi do obustava saobraćaja za sve vrste vozila u trajanju ne dužem od 30 minuta u terminima od jedan  do pet, od  deset do 12 i od 14 do 16 sati.

Na regionalnom putu R-1 dionica Cetinje-Njeguši promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu izvođenja radova.

U vremenskom intervalu od 15 do 17.30 sati doći će do zatvaranja saobraćaja kroz Kotor radi organizacije i prolaska karnevalske povorke.
Intenzitet saobraćaja na putevima van gradskih sredina je umjeren.