Fitnes instruktor Milivoje Đurđić: Najveća motivacija su mi vježbači

Fitnes instruktor Milivoje Đurđić od malena gaji ljubav prema sportu, koja je postala dio njegove ličnosti. Na njegovim treninzima mnogi dođu prije svega zbog odličnih treninga, ali i dobre energije i zabave.

“Jednostavno to je velika ljubav koju sam uspio da ostvarim kroz City fitness, i da svu svoju pažnju i pomoć usmjerim ka ljudima koji žele da ostvare neki određeni cilj kroz treninge”, kazao je Đurđić za naš portal.

On objašnjava da je svaki njegov trening koncipiran tako da svaki vježbač da maksimum svojih mogućnosti, da dobije podsticaj, da se osjeća ugodno i lijepo, i da prije svega uživa u treningu, da se osjeća kao kod kuće.

Na taj način svaki vježbač ima mogućnost da napreduje, a Đurđić se trudi da bude jak pokretač i podrška, i prije svega prijatelj.

“Najveća motivacija u poslu su mi upravo moji vježbači. Onog momenta kad uđem u salu i vidim njih sa željom da rade, da ostvare zacrtano, da treniraju i napreduju, za mene ne postoji veća motivacija, i u tom trenutku su samo oni bitni, i posvećujem im se 101 odsto”, kazao je on.

Đurđić smatra da je mlađa populacija fizički aktivnija u posljednje dvije godine.
“U eri interneta i društvenih mreža, fitnes i zdrav način života postaje nešto što je „in“, što je na neki način i dobro, jer su se mladi pokrenuli. 99 odsto stanovništva većinu vremena provodi sjedeći, a sve veći broj mladih baš iz tog razloga ima probleme sa kičmom, vratom, glavoboljama, nepravilnim držanjem… Zato se iskreno nadam, da će se broj koji se bave sportom ili bilo kojom fizičkom aktivnošću povećati, prije svega zbog zdravlja pa tek onda zbog svega ostalog”, kazao je fitnes instruktor.

On je kazao i da će nam zdrava ishrana oduzeti isto vremena kao i nezdrava, a naše tijelo će nam biti zahvalno. Takođe, trening je i odlična borba protiv svakodnevnog stresa.
“Svako od nas može da izdvoji sat vremena, da se upravo oslobodimo od tog nagomilanog stresa. Samo treba da shvatimo da trening nije obaveza, već period u kome se posvećujemo svom zdravlju”, kazao je Đurđić.

Kada je riječ o zahtjevima koji dolaze do njega, Đurđić kaže da ljudi nekada nisu svjesni da neke stvari ne mogu doći preko noći, ali da uz priču, objašnjenje i podršku svako shvati šta je i kako najbolje za njega i njegovo zdravlje.


Neke od najčešćih grešaka vježbača su, prema njegovim riječima, upravo prevelika očekivanja ili da se preforsiraju.

“Zato dobiju jaku upalu mišića i zbog istog odustanu odmah od treninga. Upala mišića je nešto što je normalno i što se mora javljati, jer tijelo doživljava blagi šok. Ali je nešto što brzo prolazi i ne treba odustati. Takođe, ako vide da ne rade neke vježbe kako treba odustaju, što je opet pogrešno, jer niko od nas to nije znao, za sve treba vremena, i sve se može naučiti”, poručio je Đurđić
Fitnes instruktor objašnjava da se nikada ne treba zadržavati na određenim vježbama, jer se tijelo navikne na određenu fizičku aktivnost i pauzira sa napretkom.

“Zato je tijelu uvijek potrebna promjena i nešto novo. Upravo to “šokiranje“ organizma novim vježbama je ono što daje rezultate, jer ne upadamo u monotoniju. Ni mi, a ni naše tijelo”, rekao je Đurđić.

Iako je na tržištu veliki broj fitnes instruktora, Đurđić smatra da je bitno da posao rade kako treba, a za sve koji su zainteresovani za taj poziv on savjetuje da je potrebna volja i želja, da se neko posveti maksimalno tom poslu i vježbačima, mnogo strpljenja i želje za učenjem.
Potrebno je da ima dobar odnos sa ljudima, da nosi dobru energiju i da umije da prenese istu na vježbače. Đurđić kaže i da se postiže mnogo i učenjem i pohađanjem raznih seminara, kao i samostalnim učenjem i istraživanjem.

“Probudite se, aktivirajte se, pokrenite se, vaše tijelo će vam biti zahvalno. Bićete vedriji, raspoloženiji, bićete zadovoljni sobom, bićete zdraviji. Ali prije svega pokušajte da se svakog dana probudite sa osmijehom i ne dozvolite da ga bilo šta poremeti. Budite srećni”, poruka je Đurđića upućena mladim ljudima.