Mladi Nikšića

Mladi u provod za doček pravoslavne Nove godine

Januar je vrijeme praznika i slavlja. Nakon dočeka kalendarske Nove godine, slijedi priprema za obilježavanje i proslavljanje Božića, a nakon toga i pravoslavna Nova godina. Pitali smo naše sugrađane da li obilježavaju i slave i ovaj praznik i na koji način.

“Mi ne obilježavamo, jer se toliko potrošimo za Božić i doček prije toga tako da ne ostane ništa. Provedemo to veče kući uz neki program na televiziji”, navela je za naš portal sugrađanka Tanja.

Studenti Bojana, Nikola, Marko i Jelena su kazali da je to prilika kada se svi okupe na nekoj svirci iako još nijesu odlučili koje će to mjesto u gradu biti, da se raduju dočeku i uživaju u proslavljanju pravoslavne Nove godine.

“Januar je mjesec koji nikako da prođe, a samo se nagomilavaju neki troškovi, možda većina ne dijeli moje mišljenje, ali ja jedva čekam da sve prođe izmori čovjeka toliko spremanje, posjećivanje, trošenje… Ne trudim se mnogo oko dočeka, napravim kolač za porodicu, od Božića ostane mnogo hrane i to je to, ne idemo nigdje”, istakla je pedesetogodišnja Verica.

Dvadesetogodišnjakinje Nataša, Tamara i Ivana su navele da izlaze u neki od nikšićkih lokala i da očekuju dobar provod, kao i nešto stariji Rašo i Jovan koji takođe izlaze u noćni provod povodom dočeka pravoslavne Nove godine.

“Već se pripremam za slavu, tako da sam potpuno zaboravila na pravoslavnu novu godinu, inače porodično ne proslavljamo, ostajemo kod kuće, nekako nas sva ta euforija prođe poslije Božića kada se baš istrošimo kao i većina sugrađana sigurna sam” istakla je četrdesetpetogodišnja Zorica.