Mladi Nikšića

 Opštinari se nadaju rješavanju problema sa otpadom 

U opštini Nikšić u poslednjih deset godina investirano je oko devet miliona eura iz evropskih fondova, a predsjednik Opštine Veselin Grbović se nada da će taj trend biti nastavljen i da će dobiti sredstva i za rješavanje pitanja komunalnog otpada, prenose Vijesti.

“U saradnji sa Ministarstvom održivog razvoja brzo ćemo završiti studiju izvodljivosti za rješavanje komunalnog otpada i nadam se da ćemo kroz model koji bude bio određen dobiti određenu pomoć EU, jer će nam ona svakako biti potrebna pošto su to velika sredstva za Crnu Goru”, kazao je Grbović nakon sastanka sa šefom Delegacije EU u Crnoj Gori, Aivom Oravom.

Prema riječima Orava nakon projekta prečišćavanja otpadnih voda, koji je uspješno realizovan uz podršku EU, bitno je naći dobro rješenje i za tretman čvrstog otpada u opštini Nikšić. Mnogi projekti, kako je istakao, u gradu pod Trebjesom realizovani su uz podršku EU, poput rekonstrukcije aerodroma na Kapinom Polju i izgradnje stanova za raseljena lica.

“Za deset dana članovi Evropskog parlamenta posjetiće Nikšić i vidjeti ovaj projekat SOS linije za žrtve nasilja u porodici”, najavio je Orav.